Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Színek a gyerekszobában!

Az íróasztal színe és lehetséges dekorációk

Az íróasztal speciális, ha nem központi szerepet tölt be a gyerekszobában. Ezért nagyon fontos a megjelenése. A legjobb, ha az asztal dizájnja illik a szoba többi bútorához, gyakran meghatározó lehet szín és tervezés szempontjából. Pont ezért a Mayer asztalok megjelenését modern vonalak és vidám, letisztult színek jellemzik. Egyes termékek esetén több színkombináció is választható. De mi, a Mayer bútornál még ennél is többet kínálunk! Tudjuk, hogy gyermeked ízlése folyamatosan változik, általános iskola és gimnázium között teljesen átalakul. Ilyenkor az egész asztalt le kellene cserélni? A Mayernél nem! A színes tartozékok akármikor változtathatók, különböző színek után-rendelhetők. Így az asztal nem csak együtt nő gyermekeiddel, de ízlésének változásaival is képes felvenni a lépést.

A strapabíró asztallap fehér vagy natúr színekben elérhető, ezekkel a barátságos alapszínekkel bármilyen kiegészítő jól mutat.

MAYER PROFI asztal színkombinációi: NÉZD MEG ITT

A különböző színű kiegészítők

A különböző kiegészítők elérhetősége változó lehet különböző modelleknél. Mint már említettük, ezek a színes variációk könnyedén cserélhetők, igazodva gyermeked aktuális ízléséhez és bútoraihoz.

MAYER JUNIOR asztalok sokszínű választéka: NÉZD MEG ITT

A gyermek asztal sokszínűsége

Amikor a megjelenésről és dizájnról van szó, általában több választási lehetőségünk van. Így van ez a Mayernél is. Az asztal színe azonban több mint puszta külcsín. Gondolnunk kell, a következő kérdésekre is:

Melyik szín, milyen reakciót vált ki? Melyik színek harmonizálnak a szoba többi bútorának színével? Mennyi dizájn és szín, ami megengedett, nem túl sok?

Ha rákeresünk az interneten, rengeteg ezzel kapcsolatos cikket találunk. Alábbi cikkünkben szeretnénk egy helyen összegezni a legfontosabb tudnivalókat a gyerekszoba megjelenésével kapcsolatban.

                         MAYER UNIQ ASZTAL VARIÁCIÓK: ITT

Ideális színek a gyerekszobában, és hatásuk a gyermekekre:

Egy alapszín választása esszenciális a gyerekszobában, a világos, letisztult, természetes színeket javasoljuk. Ezt érdemes feldobni, a könyvek, játékok már alapból színesítik a szobát, azonban lakberendezők véleménye szerint jobb, ha ezeket rendezetten, színes dobozokban tároljuk, mivel a rendezett szobában a gyerekek viselkedése is rendezettebb, továbbá a kifinomult falszínek és bútorok is nyugalmat árasztanak. Ilyen lehet a fehér tónusú bútorok és a világos színű falszínek kombinációja, például a világosszürke és krémszínek friss és harmonikus hatást keltenek.

Top Tipp: először térképezd fel a szoba állapotát! Mielőtt kiválasztaná a színsémákat, fontos megvizsgálni a szoba adottságait:

Ha a szoba hangulata inkább hideg, például északi fekvése miatt, akkor egy melegebb színt válasszon a falra, így kicsit felmelegítheti a szoba megjelenését. Ha a szoba azonban világos és vidám, nyugodtan használjon hidegebb, fehér színeket, melyek így kiegyensúlyozott hatást keltenek.

Van-e egy optimális színséma a tanuló és az alvó sarok kialakításához?

Nincs egy univerzális szabály arra, hogy milyen színeket kell választani a fent említett sarkok kialakításánál. A sötétkék színek az ágy körül nyugtató hatással lehetnek. Kivéve, ha a szoba padlója eleve sötét színű.

Egy megnyugtató világosszürke szín tökéletes lehet a tanuló sarok kialakításakor, ezt bátran kombinálhatod lekerekített vonalú bútorokkal (mint a Mayer íróasztalok) és sárga-, vagy narancsszínekkel. Ez a színkombináció napos, vidám hatást kelt.