Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Szakvélemények

2019. 01. 31. 12:56:02

Helyes testtartás? Ergonomikus forgószék!


Manapság a gyerekek már általános iskolás kortól kezdve a nap 24 órájából 10-12 órát alszanak, közel 8 órát pedig ülve töltenek. Nem mindegy milyen ágyon alszanak, milyen széken, padban ülnek.
Ezért nagyon fontos, hogy az otthoni tanuláshoz, olvasáshoz, vagy akár a szabadidős elfoglaltságokhoz ideális helyet biztosítsunk számukra. A megfelelő gyerek íróasztal azonban nem elég, szükséges mellé egy megfelelő gyerek forgószék is.
A gyermek nem csak az iskolapadban tölt sok időt, de iskola után hazaérve még otthon is leül tanulni. Illetve gyakran ugyanitt, az íróasztalon olvas vagy rajzolgat, ezért fontos a megfelelő gyerek forgószék kiválasztása. Az egészséges étkezés és a mozgás mellett az ülés közbeni helyes testtartás elsajátítása is rendkívül fontos szerepet játszik, hiszen ha gyermeke jól ül, jobban tud figyelni és a nem megfelelő testtartással járó gerinc- és hátbántalmak, illetve a gyakori fejfájás, sőt, az esetleges a gyermekkori testi deformitások is megelőzhetőek!

Tovább olvasom...

2019. 01. 31. 12:48:05

Mostanában nagy divat az ergonómia. Ez legalább egy olyan irányzat, ami mindenkinek hasznos, hiszen ezáltal összes használati tárgyunk kezekbe, testhez állóbb, életünket könnyítő lehet.
Az Mayer gyerekbútorok ráadásul még jobbá is tehetik életünket, mert az egészséges test, a helyes tartás megőrzésében segítenek. Már egy 6éves gyerek – az addigi futkározás, szabad élet után – hirtelen váltással szinte egész napos üldögélésre kényszerül az iskola megkezdésével. Tudjuk: az iskola korosztályra és testméretre tekintet nélkül ülteti a gyerekeket az adott iskolapadba, vagy székbe, egy adott méretű asztal mellé. A gyerek görnyed, válla a fülénél, lába kalimpál, mert sokszor még le sem ér a földre. Mi ilyen körülmények között – mondhatnám: ezek ellenére – azt várjuk tőle, hogy figyeljen, szépen írjon, teljesítsen, miközben ő állandóan azon fárad, hogy valahogy megtartsa magát. Egy idő után a kompenzációra fordított ereje kimerül, és csodálkozunk, hogy a gyerekek nagy részénél civilizációs ártalomként kialakul a hanyag tartás.

Tovább olvasom.....