Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Milyen a jó forgószék?

Gyakran összekeveredhetnek fejünkben a fogalmak amikor az egészséges ülésről van szó. Dinamikus ülés, hátfájás, egészséges testtartás, ergonomikus bútorok - nagyon fontos kulcsszavak, melyek önmagukban nem sokat mondanak, ezért az alábbi cikkünkben leírjuk ezek jelentőségét. 

Mayer forgószékek: Milyen a jó forgószék?

A megfelelő íróasztal mellett, nagyon fontos a jó forgószék kiválasztása. A Mayer székek rengeteg, gyönyörű színben és variációban elérhetőek, de mindemellett a legfontosabb, hogy a Mayer székek ergonomikus kialakítása segíti a gerinc egészségének fenntartását. Bátran kijelenthetjük, hogy remek tanulósarkot lehet kialakítani a Mayer asztalokkal együtt. A szakemberek is megegyeznek abban, hogy a gyerekek túl sokat ülnek manapság. Kezdve az iskolában, otthon folytatódva, házi feladat és játék közben. Gyakran hajlamosak vagyunk elhanyagolni a megfelelő szék kiválasztását, pedig nagyon fontos szerepe van a gyermek gerincének fejlődésében és az iskolában nyújtott teljesítményében. Egy jó forgószék a gyerekekkel minden dimenzióban együtt tud nőni, míg támogatja a dinamikus, változó testtartásukat ülés közben. A Mayer székek tökéletesen megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, a gyerekekkel együtt nőnek, támogatják mozgékony életmódjukat.

Hogyan nő a szék a gyerekekkel együtt?

A Mayer székek tökéletesen illeszkednek a gyerekek testalkatához, méreteihez. A szék beállítása lépésről, lépésre:

  • Első lépés: Állítsa be a szék megfelelő magasságát. Esősorban állítsa be a gyermek számára kényelmes, és a gerincét megfelelően alátámasztó háttámla magasságát, majd az ülés magasságát, úgy, hogy a gyermek lábai a széken ülve 90° szöget zárja be és talpuk egyenesen a padlón helyezkedjen el, amennyiben ehhez gyermeke még túl kicsi, a lábtartós székeinket ajánljuk, mely a későbbiekben, ha már lába leér a földre, sem zavarja majd gyermekét.
  • Második lépés: Ülés beállítása. A combok az ülésen pihenjenek, a lábszárak és az ülés széle között  pedig 4 ujjnyi távolság legyen, ez azért fontos, hogy a lábak vérkeringése rendeltetés szerint tudjon működni. 
  • Harmadik lépés: Háttámla beállítása. A háttámla alátámasztja gyermeked felsőtestét és vállait. Ez a támasz leveszi a terhet a gerincről és biztosítja a gerincoszlopot teljes hosszában, ha a gyermek hátradől. 

Első a biztonság! Ez alól a Mayer forgószékek sem kivételek.

Az ergonomikus kialakítás mellett különös figyelmet fordítunk a biztonságra. A gyerekek könnyen felbillenhetnek a nem megfelelő székkel. Egyszerűen letesztelheted mennyire biztonságos gyermeked forgószéke a következő, egyszerű trükkel: nézd meg a széket felülről. Látja az összes kereket? Ha igen, akkor az alap elég nagy és a szék stabil lábakon áll, így a felborulás veszélye igen csekély, pont mint a Mayer székeinél. A székek egytől egyig megfelelnek a legszigorúbb előírásoknak. A legjobb pedig, hogy 5 éves kórtól akár fiatal felnőtt korukig használhatnak egy széket, a megfelelő méretbeállításokkal, hiszen egészen 108 cm-től 188 cm-ig kényelmesen használható. 

 

Mire figyeljünk oda a forgószék kiválasztásánál? 

STABIL ALAP

A gyerekek nagyon könnyen felborulhatnak a forgószékkel, ezért a Mayer székei olyan stabil és biztos alapokat kaptak, melyekkel gyermeked teljes biztonságban tudhatod.

FÉKEZHETŐ KEREKEK

Néha elszabadul a pokol a gyerekszobában, a mozgékony gyerkőcök között nehéz rendet tenni. A fékezhető kerekek azonban segíthetnek abban, hogy a tanulás közben az izgő-mozgó gyermek ne tudjon forgolódni vagy játszani a székkel.