Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Miért jó a dönthető asztallap?

Megfelelő tartás ülés közben - egészséges hát

Amikor a gyermekek tanulásáról és az íróasztalnál való ülésről van szó a legfontosabb szempont a gerinc egészsége. A mai iskolakövetelmények mellett, csakis egy ergonomikus asztal és forgószék tudja megadni a gyermekünknek azt a kényelmet, mely garantáltan nem megy az egészség rovására. Minél többet ül gyermeked az asztalnál, annál pontosabb lesz ennek a szerepe. A helytelen tartás vagy rossz íróasztal és szék következményeképpen gyakran tapasztalhatunk hátfájást, izom merevséget és fejfájást gyermekünknél. Ezek a tünetek pedig igen súlyosan befolyásolhatják a kicsik teljesítményét. Azonban ez mind könnyedén elkerülhető és minimalizálható a megfelelő, dinamikus környezet kialakításával. Mint tudjuk a gyerekek tartása folyamatosan változik az íróasztal mellett való üléskor, elkerülve ezzel a gerincoszlop folyamatos merevségét. Egy jó íróasztal, mint például a Mayer asztalok, állítható asztallapjával segíti a gyermekek dinamikus környezetét tanulás közben.

 

 


A Mayer asztalok speciális, állítható asztallapja

A Mayer íróasztalok számos módon támogatják a gyerekeket az egészséges gerinc megőrzésében a házi feladat elkészítése, írás, olvasás vagy játék közben. Ennek egyik módja az asztallap állíthatósága. Egyszerűen állítható, kényelmes és dinamikus tanuló környezetet teremt gyermekeid számára, egyaránt ülve és állva is lehet az asztat használni. A gyerekek sok olyan problémába ütközhetnek feladataik során, amikor az egyenes asztallap nem kényelmes, felé kell hajolni, megterhelve ezzel a gerincüket. Azonban mikor az asztallap megdönthető, mint a Mayer asztaloké, ez a probléma könnyedén kikerülhető.

Különböző tevékenységek, különböző asztallap beállításokat igényelnek

A Mayer asztallapok nem csak megemelhetőek, de lehetőség van a dőlésszög beállítására is. Ez azért fontos, mert minden tevékenység különböző asztallap beállítást, dőlésszöget igényel. Például mikor a gyerekek rajzolnak vagy festenek, ajánlott az asztallap dőlésszögét 0 és 5° közé állítani. Íráshoz inkább 8 és 12° közötti tartomány, az olvasáshoz pedig 15 és 20° ajánlott. A Mayer asztalok lapjának beállítása rendkívül egyszerű, akár a gyerekek is könnyen és biztonságosan beállíthatják.