Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

ÍRÓASZTALOK

Milyen a megfelelő íróasztal és hogyan fejleszthetjük vele gyermekünk kreativitását? 

Az íróasztal a legfontosabb pontja a gyerekszobának. Egy jó íróasztal a gyermek igényihez igazítható, variálható és biztonságos, a Mayer íróasztalok és kiegészítők nem csak remek tárolóhelyet biztosítanak a könyveknek, füzeteknek és tollaknak, de biztosítják gyermeked igényeit ahhoz, hogy képzelőereje és kreativitása akár rajzolás, akár olvasás közben szárnyalhasson, a tanulás pedig valódi élmény lesz a csodálatos Mayer íróasztalok mellett. 

Gyermekeink biztonsága mindnyájuknak nagyon fontos, így egy jó íróasztalnál a lekerekített élek és biztonságos alkatrészek elengedhetetlenek. A Mayer bútok tervezői minden apróságra gondoltak, a minőség garantált.

Továbbá egy jó íróasztal elkíséri gyermekedet első osztálytól egészen a gimnázium végéig, így nem kell több asztalt vásárolni az iskolás évek alatt. Ha a tökéletes darabot keresed, nálunk biztosan megtalálod az igényeidnek megfelelőt. 

 


Milyen a jó íróasztal?

Az ergonomikus kialakítás igen fontos szerepet játszik az íróasztaloknál is. De mit is jelent az ergonómia és mi közve van gyermekünk íróasztalának ehhez? 

Az ergonómia görög eredetű, két szóból épül fel, munka és szabály, jelentése összefoglalja azokat az életmódbeli mintákat, melyek a leghatékonyabb és legtovább tartó munkát lehetővé teszik anélkül, hogy az egészség rovására menne. A gyakorlatban az ergonómia a tudomány egy olyan ágává nőtte ki magát, mely optimális munka körülményeket teremt, a tevékenységek hatékony elvégzéséhez, mindeközben gondosan szem előtt tartva az egészséget. Épp ezért nem csak munkánk során fontos az ergonómiai bútorok választása, hanem gyermekeink íróasztalának és székének kiválasztásakor is. 

Egyre nagyobb elvárásoknak kell megfelelnie egy gyermeknek a mai világban, mely az iskolában kezdődik és otthon folytatódik. Tanulás és a házi feladatok elvégzése rengeteg időt igényel, így iskolakezdés után, a megszokottnál jóval több időt fognak tölteni az íróasztal mellett, mely növésben lévő gerincüket is megviselheti. Egy jó íróasztal tervezésekor a szakembereknek az egészséget mindenképp figyelembe kell venniük, ehhez olyan asztal kell, melynek magassága állítható, így nem csak a megfelelő magasságot tudod beállítani, de az asztal akár állva is használható.

 


Miért fontos hogy az asztal magassága állítható legyen?

A gyerekek nagyon gyorsan nőnek és senki nem tudja, mikor áll meg ez a folyamat. Ez rengeteg kiadással járhat, hiszen gyorsan kinövik a ruhákat és a gyerekbútorokat, melyek nem nőnek a gyerekekkel együtt. A Mayer íróasztalok azonban együtt nőnek gyermekeddel, így elkísérik egészen az általános iskolától, a gimnáziumig. Gyakran nem vesszük észre, hogy gyermekünk nem a megfelelő magasságú asztalnál ül, azonban ennek hosszútávon számos kockázata lehet. Általában fejfájással és feszültséggel kezdődik és fokozatosan vezet a hátfájdalmakhoz, melyek egyes esetekben krónikussá válhatnak. 

Azonban a Mayer asztaloknak nem csak a magassága növelhető, hanem további kiegészítőkkel a tárolási kapacitása is növelhető. A kezdetekben a gyerekeknek csak egy pár ceruzára, színezőre, füzetre és tankönyvre lesz szükségük, könyvek, laptopok, telefonok és számítógépek a későbbiekben kerülnek az asztalra. A Mayer asztalokhoz többféle tároló és kiegészítő polc kapható.

Miért lehet szükség az állítható asztallapra?

Az asztallap megdöntése egy  kényelmesebb és ergonomikusabb megoldást bíztosít olvasáskor és íráskor . Általában a könyvet enyhén megdöntve kell tartanunk, elkerülve ezzel azt hogy kényelmetlenül a könyv felé hajtsuk fejünket és nyakunkat. Sok tevékenység akad, melyeket különböző dőlésszögből kényelmes végezni, felsorolásuk lehetetlen hiszen minden gyerek más. Ezért a Mayer flexibilis állítható asztallap kialakítása tökéletesen alkalmazkodik bármilyen igényhez. A legjobb, ha hagyod, hogy gyermeked állítsa be magának, melyik a legkényelmesebb asztallap pozíció. Az Mayer asztalok mind könnyen kezelhetőek, akár a kisebb gyerekek is szabályozhatják. További információk az asztallap döntéséről itt.