Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Gyógytornász véleménye

Mostanában nagy divat az ergonómia. Ez legalább egy olyan irányzat, ami mindenkinek hasznos, hiszen ezáltal összes használati tárgyunk kezekbe, testhez állóbb, életünket könnyítő lehet.
Az Mayer gyerekbútorok ráadásul még jobbá is tehetik életünket, mert az egészséges test, a helyes tartás megőrzésében segítenek. Már egy 6éves gyerek – az addigi futkározás, szabad élet után – hirtelen váltással szinte egész napos üldögélésre kényszerül az iskola megkezdésével. Tudjuk: az iskola korosztályra és testméretre tekintet nélkül ülteti a gyerekeket az adott iskolapadba, vagy székbe, egy adott méretű asztal mellé. A gyerek görnyed, válla a fülénél, lába kalimpál, mert sokszor még le sem ér a földre. Mi ilyen körülmények között – mondhatnám: ezek ellenére – azt várjuk tőle, hogy figyeljen, szépen írjon, teljesítsen, miközben ő állandóan azon fárad, hogy valahogy megtartsa magát. Egy idő után a kompenzációra fordított ereje kimerül, és csodálkozunk, hogy a gyerekek nagy részénél civilizációs ártalomként kialakul a hanyag tartás.

Miért jók az ergonomikus gyerekbútorok?
Azért, mert minden eleve állítható. Tudjuk változtatni az ülésmagasságot, így biztosak lehetünk abban, hogy a gyerek meg tud támaszkodni a talpán. Tudjuk változtatni az ülésmélységet a háttámla előre-hátra mozdításával. A háttámla magassága is állítható, ami azért fontos, mert egy 6éves és egy 16éves gyerek derekát ha meg akarjuk támasztani, akkor azt más magasságban kell. Kedvencem a MYpony szék itt arra is figyeltek a tervezők, hogy ez az állítás nem egy függőleges tengelyen, hanem egy ferde irányún történik, így helyet adhat egy nagyobb gyerek megnövekedett testméretének, a szék, mert lehet gurulni is vele, de befékezhető, így stabil támaszt ad.

MyPony ergonomikus gyerekszék, gyerek forgószék

MYPONY SZÉK

Miért jók az asztalok?
Az asztallap magassága is állítható, így biztosítva, hogy gyermekünk leengedett, laza vállal végezze tevékenységét mellette. Az asztallap dönthető is, ami lehetővé teszi, hogy az írás-olvasás-rajzolás a legoptimálisabb körülmények között történjen. Az asztallap mérete elégséges felületet biztosít a lepakoláshoz is. A sok kiegészítő elem még praktikusabbá, kényelmesebbé teszi a  gyerekbútorokat.
Az, hogy különböző, hívogató színekben, mintában megvásárolható, az már csak egy olyan plusz, amiért akkor leszünk igazán hálásak, amikor gyermekünk jókedvűen, biztatás nélkül ül neki a tanulásnak. Mi pedig elégedetten dőlhetünk hátra (ergonomikus) székünkben, hogy a  gyerekbútor megvásárlásával hosszú időre letudtuk a gyermekbútor vásárlás  nem egyszerű terhét.

Tartalomhoz tartozó címkék: szakvélemény